סדנאות בישול ושוקולד - השולחן המתוק

סדנאות של בישול, אפייה או יצירת מעדני שוקולד, כולל סדנאה לגיבוש צוות סביב הסדנאות

ייעודחברות וארגונים

סדנאות בישול ושוקולד באווירה מעולה

לא צריך להיות "שוקוהוליק" כדי להיות מכור לשוקולד… מי מאיתנו יכול להישאר שווה נפש בנוכחות המתוק הנחשק הזה?
 
השוקולד נקשר לסקס מצד אחד ולתמימות ילדותית מצד שני; הוא נאכל בכמויות כשטוב לנו, ולא פחות כשרע לנו על הנשמה; יש הלוקחים אותו מן המדף במכולת השכונתית, ויש שכדי למשש ולהריח שוקולד משובח מוכנים לחצות אוקיינוסים. 
 
עירית ברנשטיין (צינמון) מזמינה אתכם להשתתף בסדנאות השוקולד של "השולחן המתוק" וליהנות לא רק מטעמו המופלא של השוקולד, אלא ממפגש שכל-כולו שוקולד הנחווה בדרך יצירתית ובכל החושים. "השולחן המתוק" מציע גם סדנאות בישול, המתנהלות באותה רוח חווייתית: שעות של חברות, קירבה, גיבוש והנאה, וכמובן – ארוחה טעימה.

סדנת שוקולד

מה לומדים בסדנת השוקולד

1. על מקורות השוקולד
2. על סוגים שונים של שוקולד
3. איך מייצרים שוקולד
4. איך לעבוד עם שוקולד – טכניקות שונות
5. איך אוכלים שוקולד…

מה עושים בסדנת השוקולד

המשתתפים בסדנת השוקולד עוטים על גופם סינרים חד-פעמיים, עוברים מתחנה לתחנה ותורמים את חלקם – בסיוע פעיל של אצבעות הידיים והלשון – להכנה של מגוון מוצרי שוקולד. בתוך זמן קצר – כולנו אוהבים תוצאות מיידיות, לא? – מונחים על השולחן המוצרים הבאים, מעשה ידיכם להתפאר:

עוגיות שוקולד "רעידת אדמה" |  טראפלס (שוקולד מותך בשמנת מתוקה) | וולקנו – סופלה שוקולד | פונדו שוקולד עם שיפודי מרשמלו ופירות שונים | עבודה יצירתית חופשית אישית (של כל משתתף) בשוקולד עם סוכריות צבעוניות | שינויים אפשריים לפי בקשה מיוחדת (מראש) |

בסדנת השוקולד נעשה שימוש בחומרי גלם איכותיים בלבד:

שוקולד בלגי משובח "פרויבל", 56% מוצקי קקאו | "טאטו" ממתקים הכשר מהדרין. | סוכריות מייבוא "גליקסמן", הכשר מהדרין.

אתנחתא חשובה!

להפגת המתיקות, וכמעט בלי שתשימו לב, עירית תרתום אתכם להכנת ארוחה קלה וטעימה:

בפסטה ברוטב פטריות ושמנת | סלט ירוק | שתייה קלה 

פעילות נוספת

הסדנה נערכת באווירה לא-פורמלית, ולכן בקשות שונות של הקבוצה יתקבלו (מראש) בברכה ובשיתוף פעולה. נשמח לשלב פעילות נוספת, כמו:

תוכנית שהוכנה מראש – ניתן מקום למשתתפים לשלב בסדנה תוכנית משלהם: מצגת, חלוקת תעודות, ברכות, שירים, דבר תורה וכן הלאה.

הכנת אלבום מזכרת מסדנת השוקולד – מבוקש במיוחד באירועים כמו מסיבת רווקות, גיבוש קבוצתי ועוד.

הביתה בשמחה רבה

חוזרים הביתה עם (אם לא חיסלתם הכול במקום) דגימות של כל מה שהוכן, כולל העבודה היצירתית האישית, דפי המתכונים ו… קשרי אהבה וחברות חדשים.

סדנאות בישול ויצירה

כמו סדנאות השוקולד כך גם סדנאות הבישול הן מפגש שכולו חוויה ויצירה. כאן הירקות, הגבינות והתבלינים הם חומרי הגלם שמעוררים את החושים, וסביבם רוחשת הפעילות בניצוחה של עירית. בתוך שעה הארוחה מוכנה:

מרק כתום או מרק בצל צרפתי (עם קרוטונים, שקדי מרק, גבינה צהובה ו…קורנפלייקס!)

לחמניות בחמאה

קישים שונים

פסטה ברוטב פטריות ושמנת

סלט ירוק, סלט ירקות שורש וסלט ירקות ערבי (קצוץ דק-דק)

פונדו שוקולד

וכל שנותר הוא ליהנות מהארוחה ומהחבורה העליזה שסביב השולחן.

גיבוש צוות – זה לא עניין פשוט. כאן בניצוחה של עירית תוכלו לגבש לכם צוות לעניין. דרך שימוש בחומרי גלם יומיומיים, ירקות שונים, תהליכי עבודה, דרך יישום בדינמיקה קבוצתית, תוכלו לבנות לכם ערכים של צוות, תוכלו לראות את המנהיגים של הקבוצה, את ראש הקבוצה, האנשים שיתנו כתף תומכת בכל פרויקט שתבחרו. לסיום תוכלו להתכבד במעשי ידיהם של אנשי הצוות.

תהליכי העבודה יפוקחו על ידי חברים מתוך הארגון ובסוף ההגשה – תיבדק אף היא. פרזנטציה, צבעים, ריחות, טעם וקישוט.

* כל הפעילויות הנלוות לסדנאות השוקולד רלוונטיות גם לסדנאות הבישול.

סדנה מגבשת לצוות

פעילות מבוקשת במקומות עבודה היא סדנת שוקולד כפעילות מגבשת וכסדנת ניהול צוות. כאן מפעילה עירית סוג של דינמיקה קבוצתית.

לעתים קרובות מדובר בקבוצת אנשים המכירים זה את זה על רקע של סביבה תחרותית ורוויית מתח. הפעילות בסדנה מצליחה להוציא מחברי הקבוצה ביטויים של שיתוף פעולה, חדשנות ויצירתיות.

נוסף על מוצרי השוקולד שהקבוצה יוצרת, נערכים המשתתפים להכנת עבודה יצירתית קבוצתית. הקבוצה נחלקת למספר קבוצות קטנות יותר. כל קבוצה צריכה להכין מייצג של מקום העבודה או הארגון. לצורך כך מקבלים המשתתפים עזרים: עוגות טארט, קצפות, שוקולד מותך ועוד.

תוך כדי שילוב מוחות הקבוצה מייצרת את סמל הארגון, או את המאפיינים של הארגון.

תוך כדי העבודה ואחריה הם מדברים על הרעיון שמאחורי היצירה ומנתחים את התגובות והתחושות של כל אחד ואחת מן המשתתפים.

כל הדברים הטובים האלה קורים באווירה חייכנית ומשוחררת.

עוד אפשרות לגיבוש צוות – דרך סדנת הבישול. כאן בניצוחה של עירית תוכלו לגבש לכם צוות לעניין.

דרך שימוש בחומרי גלם יומיומיים, ירקות שונים, תהליכי עבודה, דרך יישום בדינמיקה קבוצתית, תוכלו לבנות לכם ערכים של צוות, תוכלו לראות את המנהיגים של הקבוצה, את ראש הקבוצה, האנשים שיתנו כתף תומכת בכל פרויקט שתבחרו.

לסיום תוכלו להתכבד במעשי ידיהם של אנשי הצוות.

תהליכי העבודה יפוקחו על ידי חברים מתוך הארגון ובסוף ההגשה – תיבדק אף היא. פרזנטציה, צבעים, ריחות, טעם וקישוט

מכתבי התודה של בוגרי סדנאות השוקולד וסדנאות הבישול האלה מעידים יותר מכל על הצלחתן.